Passieve brandbeveiliging

Sinds 2015 is Follaets Painting zich, naast de meer traditionele schilderwerken, zich verder gaan bekwamen in passieve brandbescherming. De meest gekende voorbeelden zijn wandsystemen, elektrotechniek, luchtkanalen, fire stopping en fire sealing. Deze passieve maatregelen kan je haast niet zien, maar verhinderen of beperken de risico’s bij brand. We werken hiervoor met de producten van Promat.

Vraag een gratis brandbeveiliging offerte aan en wij helpen je verder!

Offerte aanvragen

Brandwerende of brandvertragende verf

Dient u uw gebouw extra te beschermen, dan kan u kiezen voor een brandwerende verf of coating. Deze verf combineert de positieve eigenschappen van brandwerende verven, die zowel endotherm als intumescerend reageren. Samen met u kijken we naar de toepassingen en evalueren welke producten best in aanmerking komen.

Fire stopping

Fire stopping of Fire sealing start bij het juist compartimenteren van gebouwen. Wij bieden hiervoor een gamma aan producten en systemen om doorvoeringen of voegen brandwerend te dichten volgens de geldende EN normen. Follaets Painting heeft de nodige expertise om deze te plaatsen.

Andere toepassingen

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden inzake passieve brandbestrijding. Denk maar aan het beschermen van draagstructuren of het beschermen van technische uitrustingen. De producten van Promat hebben hier al vaak hun deugdelijkheid bewezen.